Ardahan Sifonik Sistem Drenaj

Ardahan Sifonik Sistem

Ardahan Sifonik Sistem Drenaj olarak, binanızı yağmurdan daha öte koruyoruz. Düz çatıların yağmur suyu tahliyesi konusunda yıllardır hizmet sunmaktayız. Prensip çok kolay: Her ürünümüzde milyonlarca üretilen ürünlerin tecrübesi bulunmaktadır.

Endüstriyel binaların büyük çatı alanından küçük garaj çatısına kadar, Balkon'dan Teras'a kadar – ve Yeşil çatı, parapet ve kaskad/kademeli zemin katın tahliyesi dahil sistemli tahliyesini: Bütün ihtiyaçlarınızı Ardahan Sifonik Sistemlerin sunduğu kolay çözümleri ile tek elden çözebilirsiniz.

Ardahan Sifonik Sistem her yönden esneklik sağlar. Sifonik Sistem Drenajı bina içinde yatay halde döşenir – 0°-eğimle. Bu mimari açıdan önemli avantaj sağlar – eğimsiz döşeme imkanı alan ihtihacını azaltır. Zemin altı hatların azalması sağlanır ve böylelikle drenaj sistemin toprak işleride önemli oranda azalmış olur. Ardahan Sifonik Sistem üretim ve depo binanıza komple olarak özel tasarlanmış yağmur suyu tahliyesinin sistemli çözümünü sunar.

Sifonik Sistem

sifonik sistem

Sifonik Sistem Nedir ?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak,suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan, yağmur oluğundan veya [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemler Nasıl Çalışır?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da 50 yıla yakın bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemin Avantajları

Vakum etkisi sebebiyle su tahliyesi hızlıca yapılmaktadır.Böylece çatıda taşma riski oluşmaz.Yatay hatta eğim olmadığı için asma tavan kotunda düşmeye neden [ ... ]

Kısaca Ardahan Hakkında

Ardahan, (Ermenice Արդահան; Gürcüce არტაანი - Artaani; Rusça Ардаган - Ardagan), Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz sınırında Kafkaslar üzerinde kurulmuş olan Ardahan ilinin merkezidir. 27 Mayıs 1992 tarihinde Kars ilinden ayrılarak Türkiye'nin 75. ili olmuştur. 2009 yılı itibariyle 17,171 olan nüfusuyla Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane'den sonra Türkiye'deki en küçük il merkezidir.


MÖ 680 yılarında Kafkaslar kuzeyinden gelen altıgöçebe İskitler Ardahan bölgesini Van/Urartu İmparatorluğu'ndan aldılar. Sakaların Gogarlı, Taoklu, Cavaklı boylarının bu bölgede yerleştikleri bilinmektedir.
Sakaların bölgedeki 500 yıllık hakimiyetinden sonra arkasından İran'dan gelen Part/Arsaklı 600 yıl bölgedeki hakimiyetlerini sürdürmüşlerdir. (MÖ 150 - MS 430) Makedonyalı İskender çağında da olmak suretiyle, 1068’de Alparslan’ın Selçuklu bölgesine kattığı bu bölgede uzun yıllar Kuman ve Peçenekler yaşadıkları bilinmektedir.

Ardahan, bölge itibariyle soğuk, elverişsiz iklimi ve işsizliğin de olması nedeniyle dışarıya çok göç vermiştir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin 2009 verilerine göre Ardahan'ın kent merkezi nüfusu 17.171 'dir. İlçe merkezine bağlı köylerle birlikte nüfusu 40.455, Ardahan ilinin genel toplam nüfusu ise 108.169 olarak ölçülmüştür.

Ardahan Sifonik Sistem