Diyarbakır Sifonik Çatı Yağmur Drenaj Sistemleri

Diyarbakır Sifonik Yağmur Sistemi

Diyarbakır Sifonik Sistem temel olarak akışkanın enerji denkliği prensibinden yaralanır. Herhangi bir eğime ihtiyaç duymadan oluktan ya da çatıdan vs. aktarılmasına (Tahliye) edilmesini sağlamaktadır.

Diyarbakır Sifonik Çatı Drenaj Sistemi vakum prensibine göre çalışıyor. Bu sistem Diyarbakır Sifonik Sistem çatı süzgeçleri, Diyarbakır Sifonik Sistem HDPE boru, fittingleri ve raylı askılama sistemi ile teknik hizmet desteğinden oluşuyor. Sifonik etki yatay borularda herhangi bir eğime ihtiyaç duyulmadan çatının komple drenajına imkan sağlıyor.

Sifonik Sistem Çalışma Prensibi

  • Hava girişini önleyen özel süzgeçler sayesinde boru sistemi %100 olarak dolu kapasite ile çalışır.
  • Yağmur suyu yatay borularla sıfır eğimle toplanır.
  • Akış kapasitesi 10 kat daha fazla olduğu için boru çapları küçüktür ve iniş boru sayısı çok daha azdır.
  • Akış hızı çok yüksek olduğu için borularda pislik birikmez ve kendini temizleme özelliği vardır.
  • Daha az boru ve fittings kullanımı sağlar.
  • Minimum altyapı çalışması ve drenaj sistemi, alt yapı maliyetini ve süresini azaltır.
  • Özel Alın Kaynağı ve Elektrofüzyon Kaynağı sayesinde sızdırmazlık sağlanır.
  • Yüksek basınçlara dayanıklı HDPE borular kullanılır. (PE80 PN4 – PE100 PN60)
sifonik sistem çalışma prensibi

Diyarbakır Sifonik Yağmur Sistemi Temin ve Montaj

Diyarbakır Sifonik Sistem meteorolojiden alınan en büyük yağış değeri raporları baz alınarak hesap edilir. Sifonik sistemin en önemli başlangıç noktası süzgeçlerden geçmektedir. Sifonik sistem uygulaması HDPE ( Yüksek yoğunluklu Polietilen ) boru ile yapılır ve boru birleşim noktalarında alın kaynak ve elektro füzyon sistemi uygulanır.

Sifonik Sistem

sifonik sistem

Sifonik Sistem Nedir ?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak,suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan, yağmur oluğundan veya [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemler Nasıl Çalışır?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da 50 yıla yakın bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemin Avantajları

Vakum etkisi sebebiyle su tahliyesi hızlıca yapılmaktadır.Böylece çatıda taşma riski oluşmaz.Yatay hatta eğim olmadığı için asma tavan kotunda düşmeye neden [ ... ]

Kısaca Diyarbakır Hakkında

Diyarbakır Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan, dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Diyarbakır'a ev sahipliği yapan tarihî bir ildir. Merkez ilçesiyle birlikte 17 ilçesi bulunur. Ülkenin doğusundaki en kalabalık metropolüdür.


a Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin orta kısmında, Elcezire'nin (Mezopotamya) kuzeyinde yer almaktadır. Doğuda Siirt ve Muş; batıda Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya; kuzeyde Elazığ ve Bingöl; güneyde ise Mardin illeri bulunmaktadır. Yeryüzü şekilleri açısından genelde dağlarla çevrili, ortası hafif çukurlaşmış görünümdedir ve Güneydoğu Torosların kollarıyla çevrilidir. En yüksek dağı Muş sınırı yakınındaki Anduk Dağıdır (2830m).

 İlde sert ve kurak bir yayla iklimi hakimdir. Yazları çok sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve yağışlı geçer. Kış aylarında sıcaklık nadiren de olsa -20 derecenin altını görmektedir. Güneydoğu Torosları kuzeyden gelen soğuk rüzgârları kestiği için kışları Doğu Anadolu’ya nazaran daha az soğuktur. Senelik yağış miktarı 496 milimetredir. Sıcaklık +46,2 °C ile -24,2 °C arasında seyreder.

Diyarbakır Sifonik Sistem