Karabük Sifonik Çatı Yağmur Drenaj Sistemleri

Karabük Sifonik Yağmur Sistemi

Karabük Sifonik Sistem temel olarak akışkanın enerji denkliği prensibinden yaralanır. Herhangi bir eğime ihtiyaç duymadan oluktan ya da çatıdan vs. aktarılmasına (Tahliye) edilmesini sağlamaktadır.

Karabük Sifonik Çatı Drenaj Sistemi vakum prensibine göre çalışıyor. Bu sistem Karabük Sifonik Sistem çatı süzgeçleri, Karabük Sifonik Sistem HDPE boru, fittingleri ve raylı askılama sistemi ile teknik hizmet desteğinden oluşuyor. Sifonik etki yatay borularda herhangi bir eğime ihtiyaç duyulmadan çatının komple drenajına imkan sağlıyor.

Sifonik Sistem Çalışma Prensibi

  • Hava girişini önleyen özel süzgeçler sayesinde boru sistemi %100 olarak dolu kapasite ile çalışır.
  • Yağmur suyu yatay borularla sıfır eğimle toplanır.
  • Akış kapasitesi 10 kat daha fazla olduğu için boru çapları küçüktür ve iniş boru sayısı çok daha azdır.
  • Akış hızı çok yüksek olduğu için borularda pislik birikmez ve kendini temizleme özelliği vardır.
  • Daha az boru ve fittings kullanımı sağlar.
  • Minimum altyapı çalışması ve drenaj sistemi, alt yapı maliyetini ve süresini azaltır.
  • Özel Alın Kaynağı ve Elektrofüzyon Kaynağı sayesinde sızdırmazlık sağlanır.
  • Yüksek basınçlara dayanıklı HDPE borular kullanılır. (PE80 PN4 – PE100 PN60)
sifonik sistem çalışma prensibi

Karabük Sifonik Yağmur Sistemi Temin ve Montaj

Karabük Sifonik Sistem meteorolojiden alınan en büyük yağış değeri raporları baz alınarak hesap edilir. Sifonik sistemin en önemli başlangıç noktası süzgeçlerden geçmektedir. Sifonik sistem uygulaması HDPE ( Yüksek yoğunluklu Polietilen ) boru ile yapılır ve boru birleşim noktalarında alın kaynak ve elektro füzyon sistemi uygulanır.

Sifonik Sistem

sifonik sistem

Sifonik Sistem Nedir ?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak,suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan, yağmur oluğundan veya [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemler Nasıl Çalışır?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da 50 yıla yakın bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemin Avantajları

Vakum etkisi sebebiyle su tahliyesi hızlıca yapılmaktadır.Böylece çatıda taşma riski oluşmaz.Yatay hatta eğim olmadığı için asma tavan kotunda düşmeye neden [ ... ]

Kısaca Karabük Hakkında

Karabük Türkiye'nin kuzeyinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde il. 2009 sayımına göre nüfusu 218.564

Karabük, 1937 yılına kadar, Safranbolu'ya bağlı Öğlebeli Köyü'nün 13 hanelik bir mahallesiydi 1935 yılında açılan Ankara-Zonguldak demiryolunun üzerinde yer alıyordu. Demiryolu ile taşıma imkânının varlığı ve kömür yataklarının yakınlığı nedeniyle, burada bir demir çelik fabrikası kurulması kararlaştırıldı. 3 Nisan 1937'de Atatürk'ün talimatıyla, İsmet İnönü, hâlâ Karabük'ün en önemli geçim kaynağı olan Karabük Demir Çelik Fabrikası'nın temellerini attı.

Karabük, 6 Haziran 1995'te, Çankırı'nın Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak'ın Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. ili oldu. 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilceyle beraber 6 ilce, 2 belde ve 270 köy vardir.

Karabük'ün futbol takımının ismi Kardemir Karabükspor'dur.

Karabük, 6 Haziran 1995 gün ve 22305 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çankırı'dan; Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak'tan; Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. ili olmuştur.

Karabük Sifonik Sistem