Telefon

+90 282 652 03 85

Kırşehir Sifonik

Kırşehir Sifonik Sistem

35 yıldır tüm Dünya’da ve özellikle Avrupa’ da tercih edilen sifonik sistemin temeli akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan oluktan ya da çatıdan tahliye edilmesini sağlamaktır. Sifonik Sistem hidrolik hesabının çözümü için Bernoulli’nin akış denkleminden yola çıkılarak hareket edilmiştir. Hemen her firma, kendi Tecrübe ve ARGE’sini kullanarak sifonik sistem çözümlerinin daha hızlı ve verimli hale getirebilmek için çeşitli yazılımlar geliştirmiştir. Böylelikle bu karmaşık sistemin çözümü daha doğru kesin sonuçlara vardırılarak insan hatalarının oluşması engellenmek istenmektedir.Yapılan hesaplamalar programı kullanan kişinin insiyatifine bırakılmamıştır. Sistemdeki, basınç farkları ve akış hızını dengelemek için farklı çaplarda boru kullanılmaktadır. Sistemin tamamen uyumu ve tam verimle çalışabilmesi için kullanılan tüm materyallerin birbiriyle uyumu önemlidir ve malzemelerin tümünün aynı firma tarafından üretilmesi riskleri sıfıra indirmek çok önemli bir etkendir. Garanti veren firmanın daha sonradan doğabilecek sorunların tamamında tek muhattap olması gerekir. Süzgeç ayrı, borusu, rayı, kelepçesi ayrı, kısacası toplama malzemelerle çözüm sunan firmaların garanti vermeleri olanaksızdır çünkü kendi kontrollerinde olmayan birçok malzemenin risk faktörleri de işin içine girmektedir.

Sifonik Sistemin Çalışma Prensibi

Kırşehir sifonik yağmur drenaj sisteminde vakum etkisi sistemin tamamen dolu çalışması ile sağlanır. Kırşehir sifonik yağmur drenaj sistemi boruların tamamen dolu olarak çalışması prensibi ile sağlanmaktadır. Yatay hatta verilen sıfır eğim ve hesaplamalar sonucunda bulunan düşük çaplar ile sistemin önce tam olarak su ile dolması sağlanır. Tam olarak su ile dolan ve içinde hava barındırmayan ortamda su yatay hattan dikey hatta geçerken beraberinde vakum etkisi yaratır. Bu vakum sayesinde suyun hızı ve debisi artar. Boruların tamamen doldurulması ile boru çapları konvansiyonel sisteme göre yarı yarıya azalır. Yatay hatta çok uzun mesafelere eğim olmadan borulama yapılabilir buda mimari açıdan kolaylık sağlar. İniş sayıları konvansiyonele göre çok daha azdır. Yüksek debi sayesinde sistemin kendi kendine temizleme özelliği vardır.

Sifonik Sistem

sifonik sistem

Sifonik Sistem Nedir ?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak,suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan, yağmur oluğundan veya [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemler Nasıl Çalışır?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da 50 yıla yakın bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemin Avantajları

Vakum etkisi sebebiyle su tahliyesi hızlıca yapılmaktadır.Böylece çatıda taşma riski oluşmaz.Yatay hatta eğim olmadığı için asma tavan kotunda düşmeye neden [ ... ]

Kısaca Kırşehir Hakkında

Kırşehir ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.

1867 yılında bucak, 1869 yılında ilçe, 1870 yılında sancak olmuş, Avanos, Keskin ve Mecidiye (Çiçekdağı) ilçeleri Kırşehir'e bağlanmıştır. 1921 yılında bağımsız mutasarrıflık, 1924 yılında il olan Kırşehir'e Avanos, Çiçekdağı, Hacıbektaş, Mucur ilçeleri bağlanmıştır. 1944 yılında ilçe olan Kaman, Kırşehir'e bağlanmıştır.

20 Temmuz 1954 tarihinde Başbakan Adnan Menderes'in siyasî rakibi Osman Bölükbaşı'nın memleketi olan Kırşehir'den her seçimde tulum çıkarmasından duyduğu kırgınlık hissinden kaynaklanan bir politik karşı hamle olarak, Nevşehir il, Kırşehir de Nevşehir iline bağlı bir ilçe haline getirilmiş Çiçekdağı ilçesi Yozgat'a, Kaman Ankara'ya, Hacıbektaş, Mucur ve Avanos da Nevşehir'e bağlanmıştır.

 Kırşehir tarihi, Hititler dönemi ile anılmaya başlar. Fakat, ilin adının o zaman ne olduğu henüz bilinmemektedir. İlin bir ara Aquae Saravenas (Akova - Saravena) adıyla (M.Ö. 2.yy.) bilindiği anlaşılmıştır. Önceleri Makissos (Macissus) adıyla anılan kent, İmparator I. Jüstinianos devrinde (527-568) yeniden kurulmuş ve Jüstinianopolis diye anılmaya başlamıştır.

Kırşehir, 1 Temmuz 1957'de tekrar il haline getirilmiş ve Yozgat'ın Çiçekdağı, Ankara'nın Kaman ve Nevşehir'in Mucur ilçeleri tekrar dahil edilmiştir. 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilce ile beraber 7 ilce, 23 belde ve 234 köy vardir.

Kırşehir Sifonik Sistem