Telefon

+90 282 652 03 85

Ağrı Sifonik

Ağrı Sifonik Sistem

35 yıldır tüm Dünya’da ve özellikle Avrupa’ da tercih edilen sifonik sistemin temeli akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan oluktan ya da çatıdan tahliye edilmesini sağlamaktır. Sifonik Sistem hidrolik hesabının çözümü için Bernoulli’nin akış denkleminden yola çıkılarak hareket edilmiştir. Hemen her firma, kendi Tecrübe ve ARGE’sini kullanarak sifonik sistem çözümlerinin daha hızlı ve verimli hale getirebilmek için çeşitli yazılımlar geliştirmiştir. Böylelikle bu karmaşık sistemin çözümü daha doğru kesin sonuçlara vardırılarak insan hatalarının oluşması engellenmek istenmektedir.Yapılan hesaplamalar programı kullanan kişinin insiyatifine bırakılmamıştır. Sistemdeki, basınç farkları ve akış hızını dengelemek için farklı çaplarda boru kullanılmaktadır. Sistemin tamamen uyumu ve tam verimle çalışabilmesi için kullanılan tüm materyallerin birbiriyle uyumu önemlidir ve malzemelerin tümünün aynı firma tarafından üretilmesi riskleri sıfıra indirmek çok önemli bir etkendir. Garanti veren firmanın daha sonradan doğabilecek sorunların tamamında tek muhattap olması gerekir. Süzgeç ayrı, borusu, rayı, kelepçesi ayrı, kısacası toplama malzemelerle çözüm sunan firmaların garanti vermeleri olanaksızdır çünkü kendi kontrollerinde olmayan birçok malzemenin risk faktörleri de işin içine girmektedir.

Sifonik Sistemin Çalışma Prensibi

Ağrı sifonik yağmur drenaj sisteminde vakum etkisi sistemin tamamen dolu çalışması ile sağlanır. Ağrı sifonik yağmur drenaj sistemi boruların tamamen dolu olarak çalışması prensibi ile sağlanmaktadır. Yatay hatta verilen sıfır eğim ve hesaplamalar sonucunda bulunan düşük çaplar ile sistemin önce tam olarak su ile dolması sağlanır. Tam olarak su ile dolan ve içinde hava barındırmayan ortamda su yatay hattan dikey hatta geçerken beraberinde vakum etkisi yaratır. Bu vakum sayesinde suyun hızı ve debisi artar. Boruların tamamen doldurulması ile boru çapları konvansiyonel sisteme göre yarı yarıya azalır. Yatay hatta çok uzun mesafelere eğim olmadan borulama yapılabilir buda mimari açıdan kolaylık sağlar. İniş sayıları konvansiyonele göre çok daha azdır. Yüksek debi sayesinde sistemin kendi kendine temizleme özelliği vardır.

Sifonik Sistem

sifonik sistem

Sifonik Sistem Nedir ?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak,suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan, yağmur oluğundan veya [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemler Nasıl Çalışır?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da 50 yıla yakın bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemin Avantajları

Vakum etkisi sebebiyle su tahliyesi hızlıca yapılmaktadır.Böylece çatıda taşma riski oluşmaz.Yatay hatta eğim olmadığı için asma tavan kotunda düşmeye neden [ ... ]

Kısaca Ağrı Hakkında

Ağrı ili, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir ildir. Adını içinde bulunan Ağrı Dağı'ndan almıştır. 1834 yılında bucak, 1869 yılında ilçe olan Ağrı, 1927 yılında il olmuştur.

Orta Asya'dan gelen kavimlerin Anadolu'ya girişleri sırasında Ağrı, bir geçiş oluşturmuş, dolayısıyla birçok medeniyete sahne olmuştur. Ancak bu medeniyetler Ağrı'yı bir giriş kapısı olarak gördüklerinden burada çok köklü bir uygarlık oluşturamamışlardır.

Bölgede egemenlik kurdukları sanılan Hititler'in güçlerini yitirmeleri üzerine, MÖ 1340 - MÖ 1200 tarihleri arasında Hurriler bölgeye yerleşmişlerdir. Hurriler krallık merkezi olan Urfa'dan uzak olan Ağrı'yı ellerinde tutamamışlardır.

En köklü uygarlığı Urartular oluşturmuştur. Urartu'nun Van Gölü'nün kuzey ve kuzeydoğusundaki ülkeler üzerine, Kral İspuini döneminde (MÖ 825 - MÖ 810) seferlere başlamış, Kral Menua döneminde (MÖ 810 - MÖ 786) ise bu akınlar daha da ağırlık kazanmıştır. Kuzeye ve kuzeydoğuya giden yollar üzerinde inşa edilen kaleler, buraya yapılan seferlerin önceden planlandığını göstermektedir. Ağrı Dağı'nın yamaçlarında, Karakoyunlu ve Taşburun köylerinin arasında ele geçen bir Urartu yazıtı Kral Menua'nın bu bölgedeki egemenliğinin kesin kanıtıdır.

Ağrı Sifonik Sistem