Kilis Sifonik Çatı Yağmur Drenaj Sistemleri

Kilis Sifonik Yağmur Sistemi

Kilis Sifonik Sistem temel olarak akışkanın enerji denkliği prensibinden yaralanır. Herhangi bir eğime ihtiyaç duymadan oluktan ya da çatıdan vs. aktarılmasına (Tahliye) edilmesini sağlamaktadır.

Kilis Sifonik Çatı Drenaj Sistemi vakum prensibine göre çalışıyor. Bu sistem Kilis Sifonik Sistem çatı süzgeçleri, Kilis Sifonik Sistem HDPE boru, fittingleri ve raylı askılama sistemi ile teknik hizmet desteğinden oluşuyor. Sifonik etki yatay borularda herhangi bir eğime ihtiyaç duyulmadan çatının komple drenajına imkan sağlıyor.

Sifonik Sistem Çalışma Prensibi

  • Hava girişini önleyen özel süzgeçler sayesinde boru sistemi %100 olarak dolu kapasite ile çalışır.
  • Yağmur suyu yatay borularla sıfır eğimle toplanır.
  • Akış kapasitesi 10 kat daha fazla olduğu için boru çapları küçüktür ve iniş boru sayısı çok daha azdır.
  • Akış hızı çok yüksek olduğu için borularda pislik birikmez ve kendini temizleme özelliği vardır.
  • Daha az boru ve fittings kullanımı sağlar.
  • Minimum altyapı çalışması ve drenaj sistemi, alt yapı maliyetini ve süresini azaltır.
  • Özel Alın Kaynağı ve Elektrofüzyon Kaynağı sayesinde sızdırmazlık sağlanır.
  • Yüksek basınçlara dayanıklı HDPE borular kullanılır. (PE80 PN4 – PE100 PN60)
sifonik sistem çalışma prensibi

Kilis Sifonik Yağmur Sistemi Temin ve Montaj

Kilis Sifonik Sistem meteorolojiden alınan en büyük yağış değeri raporları baz alınarak hesap edilir. Sifonik sistemin en önemli başlangıç noktası süzgeçlerden geçmektedir. Sifonik sistem uygulaması HDPE ( Yüksek yoğunluklu Polietilen ) boru ile yapılır ve boru birleşim noktalarında alın kaynak ve elektro füzyon sistemi uygulanır.

Sifonik Sistem

sifonik sistem

Sifonik Sistem Nedir ?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak,suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan, yağmur oluğundan veya [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemler Nasıl Çalışır?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da 50 yıla yakın bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemin Avantajları

Vakum etkisi sebebiyle su tahliyesi hızlıca yapılmaktadır.Böylece çatıda taşma riski oluşmaz.Yatay hatta eğim olmadığı için asma tavan kotunda düşmeye neden [ ... ]

Kısaca Kilis Hakkında

Kilis Akdeniz bölgesi'nin güney doğu bölümünde yer alan bir sınır ildir.

İllin doğu, batı ve kuzeyinde Gaziantep, güneyinde ise Suriye yer almaktadır. Gaziantep'e 58 km uzaklıkta olan Kilis Suriye sınırına ise 10 km uzaklıktadır. Kilis'ten geçen yol Türkiye sınırlarının ötesinde Azez'den geçtikten sonra Suriye'nin Halep şehrine ulaşır. İl merkezi doğudan batıya doğru uzanan Resul Osman dağı eteklerinde kurulu olup güneye doğru inildikçe düz arazilere inen fazla engebeli olmayan bir sahada yer almaktadır. İlin kuzeyinde yer alan ve doğudan batıya uzanan dağlar arasında kuru dereler ve birkaç küçük akarsu bulunmaktadır. Genellikle kıraç arazilerin yer aldığı bu dağların etekleri ve üst kısımlarında tarıma elverişli araziler bulunmaktadır.

İlin güneydoğu ve sınır şeridi boylarında özelikle bağcılık ve zeytincilik çok gelişmiş ve tarıma elverişli araziler bulunmaktadır. Kırsal kesiminde yaşayan insanlar geçimini tarıma dayalı olarak sağlamaktadır.
İl sınırları 38 derece 27' ve 38 derece 01' boylamları ile 36 derece 38've 37 derece 32' arasında bulunan Kilis'in yüzölçümü 1428 km² dir.

İldeki başlıca çaylar; Afrin Çayı, Sunnep Çayı, Sabun Suyu Çayı ve Balık Suyu Çayları olup bu çayların geçtiği arazilerde sulu tarım yapılabilmektedir. Kilis ilinin %12,2 si orman ve fundalık arazi %69,3 ü tarım alanı %7,7 si çayır ve mera arazisi %10,6 sı tarım dışı araziden oluşmaktadır.

Kilis 10 Haziran 1995 yılında Yalova ve Karabük'le beraber il olmuştur. Plaka 79, merkez nüfusu 80.542, rakımı ise 643'tür. İlçeleri Elbeyli, Polateli ve Musabeyli olmak üzere üç tanedir. Ayrıca merkeze bağlı Yavuzlu adında bir beldesi bulunmaktadır. 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilçeyle beraber 4 ilçe, 1 belde ve 136 köy vardir.

Kilis Sifonik Sistem