Telefon

+90 282 652 03 85

Kilis Sifonik Sistemler

Kilis Sifonik Sistemler

Kilis `da son yıllarda artan ani yağışlar, çatı drenaj sistemlerinde daha dikkatli planlama yapılmasını zorunlu kılıyor. Drenaj sistemleri denince ilk akla gelen çözüm üreticisi Kilis Sifonik Sistem, suyun değdiği tüm noktalarda sunduğu drenaj sistemleri seçenekleri ile her zaman planlayıcıların ilk tercihi oldu. Kilis Sifonik Sistem, çatı drenajında sunduğu konvansiyonel drenaj sistemlerinin yanında, sifonik drenaj sistemleri ile de güvenilir çözümler sunuyor.

Sifonik drenaj sistemlerinin uygulanabilmesi için gerekli şartlar sağlandığında, konvansiyonel drenaj sistemlerine göre sağladığı avantajlardan birkaçı;

  • Daha az süzgeç kullanımı ihtiyacı, daha az ve düşük çaplı boru kullanımı olarak sıralanabiliyor.
  • Aynı zamanda sifonik sistemlerde yataydaki borulara eğim vermek gerekmediğinden, büyük alanlarda hacim ve yer avantajı sağlayarak daha verimli alan kullanımı sağlıyor.

Sifonik Drenaj sistemlerinin bu avantajlarının yanında, Kilis Sifonik Drenaj Sistemleri nin fark yaratan özellikleriyle beklentileri aşarak üstün bir sifonik drenaj sistemi çözümü sunuyor. Kilis sifonik drenaj sistemleri paslanmaz çelik veya döküm süzgeçlerin içerisine konulabilen yangın dayanımlı soketler sayesinde güvenli çatılar yaratıyor. Kullanılan sistem bileşenleri oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü. Ayrıca çelik boruların montajı plastik borulamaya göre daha kolay ve hızlı olup, çelik borulama daha güvenli ve hijyenik.

Sifonik Sistem

sifonik sistem

Sifonik Sistem Nedir ?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak,suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan, yağmur oluğundan veya [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemler Nasıl Çalışır?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da 50 yıla yakın bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemin Avantajları

Vakum etkisi sebebiyle su tahliyesi hızlıca yapılmaktadır.Böylece çatıda taşma riski oluşmaz.Yatay hatta eğim olmadığı için asma tavan kotunda düşmeye neden [ ... ]

Kısaca Kilis Hakkında

Kilis Akdeniz bölgesi'nin güney doğu bölümünde yer alan bir sınır ildir.

İllin doğu, batı ve kuzeyinde Gaziantep, güneyinde ise Suriye yer almaktadır. Gaziantep'e 58 km uzaklıkta olan Kilis Suriye sınırına ise 10 km uzaklıktadır. Kilis'ten geçen yol Türkiye sınırlarının ötesinde Azez'den geçtikten sonra Suriye'nin Halep şehrine ulaşır. İl merkezi doğudan batıya doğru uzanan Resul Osman dağı eteklerinde kurulu olup güneye doğru inildikçe düz arazilere inen fazla engebeli olmayan bir sahada yer almaktadır. İlin kuzeyinde yer alan ve doğudan batıya uzanan dağlar arasında kuru dereler ve birkaç küçük akarsu bulunmaktadır. Genellikle kıraç arazilerin yer aldığı bu dağların etekleri ve üst kısımlarında tarıma elverişli araziler bulunmaktadır.

İlin güneydoğu ve sınır şeridi boylarında özelikle bağcılık ve zeytincilik çok gelişmiş ve tarıma elverişli araziler bulunmaktadır. Kırsal kesiminde yaşayan insanlar geçimini tarıma dayalı olarak sağlamaktadır.
İl sınırları 38 derece 27' ve 38 derece 01' boylamları ile 36 derece 38've 37 derece 32' arasında bulunan Kilis'in yüzölçümü 1428 km² dir.

İldeki başlıca çaylar; Afrin Çayı, Sunnep Çayı, Sabun Suyu Çayı ve Balık Suyu Çayları olup bu çayların geçtiği arazilerde sulu tarım yapılabilmektedir. Kilis ilinin %12,2 si orman ve fundalık arazi %69,3 ü tarım alanı %7,7 si çayır ve mera arazisi %10,6 sı tarım dışı araziden oluşmaktadır.

Kilis 10 Haziran 1995 yılında Yalova ve Karabük'le beraber il olmuştur. Plaka 79, merkez nüfusu 80.542, rakımı ise 643'tür. İlçeleri Elbeyli, Polateli ve Musabeyli olmak üzere üç tanedir. Ayrıca merkeze bağlı Yavuzlu adında bir beldesi bulunmaktadır. 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilçeyle beraber 4 ilçe, 1 belde ve 136 köy vardir.

Kilis Sifonik Sistem