Yalova Sifonik Çatı Yağmur Drenaj Sistemleri

Yalova Sifonik Yağmur Sistemi

Yalova Sifonik Sistem temel olarak akışkanın enerji denkliği prensibinden yaralanır. Herhangi bir eğime ihtiyaç duymadan oluktan ya da çatıdan vs. aktarılmasına (Tahliye) edilmesini sağlamaktadır.

Yalova Sifonik Çatı Drenaj Sistemi vakum prensibine göre çalışıyor. Bu sistem Yalova Sifonik Sistem çatı süzgeçleri, Yalova Sifonik Sistem HDPE boru, fittingleri ve raylı askılama sistemi ile teknik hizmet desteğinden oluşuyor. Sifonik etki yatay borularda herhangi bir eğime ihtiyaç duyulmadan çatının komple drenajına imkan sağlıyor.

Sifonik Sistem Çalışma Prensibi

  • Hava girişini önleyen özel süzgeçler sayesinde boru sistemi %100 olarak dolu kapasite ile çalışır.
  • Yağmur suyu yatay borularla sıfır eğimle toplanır.
  • Akış kapasitesi 10 kat daha fazla olduğu için boru çapları küçüktür ve iniş boru sayısı çok daha azdır.
  • Akış hızı çok yüksek olduğu için borularda pislik birikmez ve kendini temizleme özelliği vardır.
  • Daha az boru ve fittings kullanımı sağlar.
  • Minimum altyapı çalışması ve drenaj sistemi, alt yapı maliyetini ve süresini azaltır.
  • Özel Alın Kaynağı ve Elektrofüzyon Kaynağı sayesinde sızdırmazlık sağlanır.
  • Yüksek basınçlara dayanıklı HDPE borular kullanılır. (PE80 PN4 – PE100 PN60)
sifonik sistem çalışma prensibi

Yalova Sifonik Yağmur Sistemi Temin ve Montaj

Yalova Sifonik Sistem meteorolojiden alınan en büyük yağış değeri raporları baz alınarak hesap edilir. Sifonik sistemin en önemli başlangıç noktası süzgeçlerden geçmektedir. Sifonik sistem uygulaması HDPE ( Yüksek yoğunluklu Polietilen ) boru ile yapılır ve boru birleşim noktalarında alın kaynak ve elektro füzyon sistemi uygulanır.

Sifonik Sistem

sifonik sistem

Sifonik Sistem Nedir ?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak,suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan, yağmur oluğundan veya [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemler Nasıl Çalışır?

Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da 50 yıla yakın bir süredir güvenle uygulanmaktadır. Sifonik yağmur suyu drenaj sistemleri [ ... ]

sifonik sistem

Sifonik Sistemin Avantajları

Vakum etkisi sebebiyle su tahliyesi hızlıca yapılmaktadır.Böylece çatıda taşma riski oluşmaz.Yatay hatta eğim olmadığı için asma tavan kotunda düşmeye neden [ ... ]

Kısaca Yalova Hakkında

Yalova, bugünkü idari bölünüşe göre merkez ilçeyle birlikte 6 ilçeden oluşmaktadır. İlçeler; Yalova Merkez, Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal'dir.

Yalova'nın 6 ilçe belediyesi ile birlikte, toplam 15 belediyesi bulunmaktadır; merkez ilçede 1 (Kadıköy), Altınova'da 3 (Kaytazdere,Subaşı ve Tavşanlı), Çınarcık'ta 4 (Koruköy, Esenköy, Kocadere ve Teşvikiye) ve Çiftlikköy'de 1 (Taşköprü) belediyesi ve toplam 43 köyü vardır ve Osmanlı Devleti bu topraklar üzerinde kurulmuştur.

Yalova, 6 Haziran 1995 tarihinde il olmuştur.
Şehrin nüfusu 2010 yılına göre 98.347'dir.1973'te 21.000 olan nüfusu 1990'da 65.823'e, 2000'de 70.118'e, 2007'de 87.372'ye çıkmıştır.

Armutlu Yarımadası'nın kuzey kıyısı ile Samanlı Dağları'nın kuzey eteklerine kurulmuş olan Yalova, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara bölgesinin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik ve İznik ilçeleri) ve Gemlik körfezi yer almaktadır. Yalova ilinin kuzeyinden güneybatısına kadar olan sınırları Marmara Denizi ile çevrilmiştir.

Kıyılar, girintili çıkıntılı bir özellik göstermez. Yalova'nın 39-40º kuzey enlemi, 29-61º doğu boylamları arasında denizden yüksekliği 2 metre, en yüksek noktası 926 metredir. 839 kilometrekarelik alanı ile ülke yüzölçümünün % 0.11'lik bölümünü kapsamaktadır.

Yalova, yüzölçümü itibariyle Türkiye'nin en küçük ilidir ve 105 km ile denize en uzun kıyısı olan turistik illerinden de birisidir.

Yalova Sifonik Sistem