Telefon

+90 282 652 03 85

Aksaray Sifonik Sistem Uygulamaları

Aksaray Sifonik Sistem Uygulamaları

Çatıdan tahliye sistemleri arasında yeni nesil sistem olan Sifonik sistem kullanıcıların yağmur suyunun en iyi şekilde tahliye edilmesini sağlarken aynı zamanda vakumla rögara iletilmesini de sağlayarak suyun hızlı bir şekilde tahliyesini mümkün kılmaktadır. Aksaray Sifonik Sistem firması olarak, Aksaray bölgesinde sifonik sistem, yağmur suyu drenaj sistemleri uygulaması yapmaktayız.

Aksaray Sifonik Sistem
Aksaray Sifonik Sistem

Aksaray Sifonik Sistem

Aksaray `da sifonik sistem uygulaması yapmak isteyenler için sifonik sistem nedir sorusu önem taşımaktadır. Günümüze kadar yağmur sisteminin drejanı ile ilgili olarak geleneksel sistemler kullanılmış ancak değişen teknoloji şartları dahilinde yağmur suyunun boşaltılması için yeni özellikler gündeme gelmiştir. Geleneksel yağmur drejanı temelde yağmur sularının doğal akış ile hava ile yer değiştirerek boruların içinden akmasına dayanmaktadır. Bunun sağlanması da boruların yatay eğimde olması ile sağlanmaktadır. Su ile hava arasında kurulan denge suyun sağlıklı bir şekilde boşaltılması için en önemli etken olmaktadır. Bu sistemin temel çalışma prensibi boruda su ve hava ile birlikte çalışması gerektiğinden boru tam kapasite su ile çalışamamaktadır. Haliyle suyun boşaltılmasında süre ve tahliye konusunda çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir.

Fakat sifonik sistem temel olarak vakumlu bir tahliye sistemine sahiptir ve böylece boruların tam doluluk su ile boşaltılması prensibine dayanmaktadır. En temel haliyle binaların çatısına düşmekte olan yağmur sularının vakumla rögara iletilmesini içermektedir. Sifonik sistemin çalışmasında suyun enerji denkliği ilkesi temel alınmaktadır. Bu bakımdan suyun herhangi bir eğime gerek duyulmadan çatıdan ya da oluklardan tahliye edilmesi amaçlanmaktadır. Bu özelliği ile sifonik yağmur suyu toplama sistemi boruların tamamen dolu olması prensibine dayanmaktadır. Sistemde sıfır eğim kullanılmaktadır. Ancak sistemin faydalı ve doğru bir şekilde kullanılması için de yapılacak hesaplamaların büyük önemi bulunmaktadır.

Kısaca Aksaray Hakkında

Aksaray İç Anadolu bölgesinde Tuz Gölünün doğusunda yer alan il. Ankara, Nevşehir, Konya, Niğde ve Kırşehir arasında yer alır. Niğde’ye bağlı bir ilçeyken, 15 Haziran 1989 tarihinde il oldu. Trafik kodu 68'dir.


Aksaray'ın bölgeye Türkler yerleşmeden önceki ismi Archelais Garsaura idi. Selçuklular bölgeyi fethedince, burası bir müddet Taksara ismiyle anıldı. 1170'te Selçuklu Sultanı II. Kılıç Aslan, beyaz mermerden bir saray yaptırması üzerine Aksaray diye anılmaya başlandı.

Aksaray Kalesi
Geniş bir alanda, büyük bir ırmak kenarında dört köşeli, taş yapılı, sağlam yapılı bir kaledir. Şehrin ortasında yapılmıştır. Burç ve kuleleri çok yüksek değildir. Bütün burçları, dişleri ve bedenleri ile mazgal delikleri, hesaplı olarak düzenlenmiş kuleleri hep birbirine bakar. Kuşatma sırasında, her kulenin güçlü savaşçıları tüfek ile kuleleri korurlar. Hisarları tarafında beş kapısı vardır. Küçükkapı batıya bakar. Demirkapı kıbleye açılır. Keçikapısı da kıbleye doğru açılır. Ereğlikapısı güneye doğru, Konyakapısı da batı tarafına açılır. Bu kapıların nöbetçileri, vergi alan muhtesib kimselerdir. Kale içinde isyancılar zamanında buğday saklamak için ambar yapılmıştır. Cephaneliği yoktur. Ramazan ayında ve başka şenliklerde atılan büyük topları vardır.

Aksaray Sifonik Sistem