Telefon

+90 282 652 03 85

Eskişehir Sifonik Sistem Uygulamaları

Eskişehir Sifonik Sistem Uygulamaları

Çatıdan tahliye sistemleri arasında yeni nesil sistem olan Sifonik sistem kullanıcıların yağmur suyunun en iyi şekilde tahliye edilmesini sağlarken aynı zamanda vakumla rögara iletilmesini de sağlayarak suyun hızlı bir şekilde tahliyesini mümkün kılmaktadır. Eskişehir Sifonik Sistem firması olarak, Eskişehir bölgesinde sifonik sistem, yağmur suyu drenaj sistemleri uygulaması yapmaktayız.

Eskişehir Sifonik Sistem
Eskişehir Sifonik Sistem

Eskişehir Sifonik Sistem

Eskişehir `da sifonik sistem uygulaması yapmak isteyenler için sifonik sistem nedir sorusu önem taşımaktadır. Günümüze kadar yağmur sisteminin drejanı ile ilgili olarak geleneksel sistemler kullanılmış ancak değişen teknoloji şartları dahilinde yağmur suyunun boşaltılması için yeni özellikler gündeme gelmiştir. Geleneksel yağmur drejanı temelde yağmur sularının doğal akış ile hava ile yer değiştirerek boruların içinden akmasına dayanmaktadır. Bunun sağlanması da boruların yatay eğimde olması ile sağlanmaktadır. Su ile hava arasında kurulan denge suyun sağlıklı bir şekilde boşaltılması için en önemli etken olmaktadır. Bu sistemin temel çalışma prensibi boruda su ve hava ile birlikte çalışması gerektiğinden boru tam kapasite su ile çalışamamaktadır. Haliyle suyun boşaltılmasında süre ve tahliye konusunda çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir.

Fakat sifonik sistem temel olarak vakumlu bir tahliye sistemine sahiptir ve böylece boruların tam doluluk su ile boşaltılması prensibine dayanmaktadır. En temel haliyle binaların çatısına düşmekte olan yağmur sularının vakumla rögara iletilmesini içermektedir. Sifonik sistemin çalışmasında suyun enerji denkliği ilkesi temel alınmaktadır. Bu bakımdan suyun herhangi bir eğime gerek duyulmadan çatıdan ya da oluklardan tahliye edilmesi amaçlanmaktadır. Bu özelliği ile sifonik yağmur suyu toplama sistemi boruların tamamen dolu olması prensibine dayanmaktadır. Sistemde sıfır eğim kullanılmaktadır. Ancak sistemin faydalı ve doğru bir şekilde kullanılması için de yapılacak hesaplamaların büyük önemi bulunmaktadır.

Kısaca Eskişehir Hakkında

Eskişehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde bulunan aynı adlı ilin merkezidir. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir. 2009 yılının verilerine göre şehir merkezinin toplam nüfusu 625.453'dür. Bu nüfusun 309.750'si erkek, 315.703'ü kadındır.


Met helvası, Nuga helva, Haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, Çibörek ve Lületaşı ile meşhurdur. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnız Eskişehir'de çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir. Türkiye'de Eskişehir ve Sivrihisar dolaylarında yetişen bir çoban köpeği olan akbaş da şehre ait önemli değerlerdendir.

İç Anadolu stepleri, Kuzey Anadolu ve Batı Anadolu ormanları şehrin bitki örtüsünü oluşturur. Sündiken Dağları'nın güney yamaçlarında 1000 metreden sonra meşe çalılıkları, daha yükseklerde bodur meşeler görülür. 1300 metreden sonra yer yer kara çamlar bulunur. Bazı bölgelerde karaçamların arasında, kızılçamlar da görülür. Eskişehir'in güneyindeki platolarda orman bulunmamakta fakat bölgesel step bitkileri vardır. Porsuk ve Keskin Dereleri'nin kenarlarında söğütler, kavaklar, karaağaçlar ve koruluklardan oluşan bitki örtüsü bulunur.

Eskişehir Sifonik Sistem