Telefon

+90 282 652 03 85

Bartın Sifonik Sistem Uygulamaları

Bartın Sifonik Sistem Uygulamaları

Çatıdan tahliye sistemleri arasında yeni nesil sistem olan Sifonik sistem kullanıcıların yağmur suyunun en iyi şekilde tahliye edilmesini sağlarken aynı zamanda vakumla rögara iletilmesini de sağlayarak suyun hızlı bir şekilde tahliyesini mümkün kılmaktadır. Bartın Sifonik Sistem firması olarak, Bartın bölgesinde sifonik sistem, yağmur suyu drenaj sistemleri uygulaması yapmaktayız.

Bartın Sifonik Sistem
Bartın Sifonik Sistem

Bartın Sifonik Sistem

Bartın `da sifonik sistem uygulaması yapmak isteyenler için sifonik sistem nedir sorusu önem taşımaktadır. Günümüze kadar yağmur sisteminin drejanı ile ilgili olarak geleneksel sistemler kullanılmış ancak değişen teknoloji şartları dahilinde yağmur suyunun boşaltılması için yeni özellikler gündeme gelmiştir. Geleneksel yağmur drejanı temelde yağmur sularının doğal akış ile hava ile yer değiştirerek boruların içinden akmasına dayanmaktadır. Bunun sağlanması da boruların yatay eğimde olması ile sağlanmaktadır. Su ile hava arasında kurulan denge suyun sağlıklı bir şekilde boşaltılması için en önemli etken olmaktadır. Bu sistemin temel çalışma prensibi boruda su ve hava ile birlikte çalışması gerektiğinden boru tam kapasite su ile çalışamamaktadır. Haliyle suyun boşaltılmasında süre ve tahliye konusunda çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir.

Fakat sifonik sistem temel olarak vakumlu bir tahliye sistemine sahiptir ve böylece boruların tam doluluk su ile boşaltılması prensibine dayanmaktadır. En temel haliyle binaların çatısına düşmekte olan yağmur sularının vakumla rögara iletilmesini içermektedir. Sifonik sistemin çalışmasında suyun enerji denkliği ilkesi temel alınmaktadır. Bu bakımdan suyun herhangi bir eğime gerek duyulmadan çatıdan ya da oluklardan tahliye edilmesi amaçlanmaktadır. Bu özelliği ile sifonik yağmur suyu toplama sistemi boruların tamamen dolu olması prensibine dayanmaktadır. Sistemde sıfır eğim kullanılmaktadır. Ancak sistemin faydalı ve doğru bir şekilde kullanılması için de yapılacak hesaplamaların büyük önemi bulunmaktadır.

Kısaca Bartın Hakkında

artın ili Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nde Batı Karadeniz Bölümünde küçük bir ildir. İl olmadan önce Zonguldak'a bağlıdır. 1991 yılında il olmuştur.Bartın kendine has şivesi de vardır.

Bartın İsminin Geldiği Yer

"PARTHENİA" dan Bartın’a dönüşen adın kaynağı "PARTHENİOS"dur. Bartın Irmağının antik çağdaki adı olan Parthenios; Yunan mitolojisinde,Tanrıların Babası OKENAUS’ un çocukları olan yüzlerce tanrıdan birisi ve “Sular Tanrısı “ dır. ”Sular İlahı veya Muhteşem Akan Su “anlamlarına gelir.

Antik çağda Parthenios adı verilen Bartın Irmağının kenarında kurulan Bartın Kentinin PARTHENİA adıyla anıldığı ve zamanla Bartın’a dönüştüğü yazılı kaynaklardan anlaşılmaktadır.

 Batı Karadeniz Bölgesinin, 410 53' kuzey enlemi ile 320 45' doğu boylamı arasında yer alır. Kuzeyini 59 km'lik sahil şeridiyle Karadeniz çevrelerken, doğuda Kastamonu, doğu ve güneyde Karabük, batıda ise Zonguldak illeriyle komşudur. Yüzölçümü 2143 km2’dir. İl merkezinin rakımı 25 m'dir.

 Bartın’da yazları sıcak, kışları serin geçen Ilıman Deniz İklimi (Karadeniz İklimi) hüküm sürmektedir. Denize yakınlığı ve pek yüksek olmayan dağ sıralarının kıyıya paralel oluşu, genellikle kıyı şeridi üzerinde sıcaklık farklarının azalmasına, nemin artmasına ve balkanlardan gelen hava kütlelerinin etkisine neden olmaktadır.

2008 yılı yağış miktarı 1024,9 mm’dir. Uzun yıllar ortalama yağış miktarını 15,1 mm geçmiştir. Bartın’da 2008 yılı olarak en sıcak ay; ortalama 23,6 derece sıcaklık ile Ağustos, en soğuk ay; ortalama 1,5 derece sıcaklık ile Ocak’tır. En yüksek sıcaklık 35,9 derece ile Temmuz ayında, en düşük sıcaklık ise -9,2 derece ile Şubat ayında gerçekleşmiştir. Yağışlı gün sayısı yıllık 129 gün, ortalama yıllık bağıl nem 74 olarak ölçülmüştür.

Bartın Sifonik Sistem